Reanimatie Richtlijnen 2010
Ôga naar de opleiding AED en Reanimatie

 

De huidige Reanimatie Richtlijnen (2010) in Nederland en BelgiŽ zijn een samenvatting, vertaling en bewerking van de Europese Richtlijnen, de Guidelines 2010 van de European Resuscitation Council, de ERC, gepubliceerd in het oktobernummer van Resuscitation 2010, en vervangen eerdere richtlijnen uit 2005/2006.

 

Enkele belangrijke aspecten van deze NRR- en BRC-richtlijnen zijn:

  • de beademing blijft een essentieel onderdeel van de basale reanimatie van volwassen, tenzij men niet kan of wil beademen.

  • voor het reanimeren van kinderen is er een apart hoofdstuk voor leekhulpverleners met interesse voor de kinderreanimatie

Met deze publicatie willen de NRR en BRC bijdragen aan de meest juiste uitvoering van reanimatie in Nederland en Belgie. Actuele, eenduidige en heldere richtlijnen zijn de basis voor goed onderwijsmateriaal en goed onderwijs. De wetenschappelijke raden van de NRR en de BRC zijn samengesteld uit vertegenwoordigers van bij reanimatie betrokken beroepsgroepen. Daarom verwachten de NRR en de BRC dat allen die betrokken zijn bij reanimatie, binnen en buiten het ziekenhuis, deze richtlijnen onderwijzen en implementeren.

 

Klik hier voor de downloadbare Richtlijnen Reanimatie